Portfolio Full

Успешна приказна

Весна е еден од корисниците на мерка 115 за набавка на земјоделска механизација. Таа ја искорсти оваа можност да набави соларна сушара.

  • 0
  • јуни 17, 2016

СОУУД ,, Димитар Влахов’’ од Струмица доби соларна сушара за природно сушење на овошје и зеленчук

Средношколскиот училишен центар  „Димитар Влахов,, од Струмица кое неодамна доби трактор со приклучна земјоделска механизација за реализација на практичната настава за ученици од земјоделската струка, деновиве повторно доби донација. Станува збор за фумигатор и сушара за сушење на овошје и зеленчук. Донацијата е дел од проектот на министерството за...

  • 0
  • јуни 17, 2016

Доделена нова механизација за СОУ Кочо Рацин

СОУ Кочо Рацин од Свети Николе продолжува со својата успешна приказна.На трајно користење од Владата на Република Северна Македонија им беше доделена земјоделска механизација : -соларна сушара за овошје и зеленчук -фумигатор -двобразен плуг -трактор -ѓубрерастурач -атомизер -прскалка -брана четирикрилна појачана -моторен култиватор со тркала приклучна механизација, фреза, косачка и плуг Сето ова е со цел за да го...

  • 0
  • јуни 17, 2016

Video

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus nibh sed elimttis adipiscing. Fusce in hendrerit purus. Suspendisse potenti. Proin quis eros odio, dapibus dictum mauris. Donec nisi libero, adipiscing id pretium eget, consectetur sit amet leo. Nam at eros quis mi egestas fringilla non nec purus.

  • 0
  • март 17, 2016

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ВО ЈЕГУНОВЦЕ НА ОБУКА Со технологија во земјоделството за нови бизниси

Земјоделците можат да користат технологија што ќе им помогне во пласирање на нивните производи. Ваква обука во тетовско Јегуновце добија производителите на овошје, билки и други плодови, кои можат да се сушат преку соларна сушарница за храна. – Наместо да се грижат за краткиот рок на траење на производите, земјоделците...

  • 0
  • јануари 17, 2016

Full Width Video

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed tempus nibh sed elimttis adipiscing. Fusce in hendrerit purus. Suspendisse potenti. Proin quis eros odio, dapibus dictum mauris. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec hendrerit vehicula est, in consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit....